Bilservice Gävle

Bilservice Gävle

Vi utför bilservice på alla bilmärken, och modeller, men vi är särskilt duktiga på Citroën. Våra mekaniker vidareutbildar sig kontinuerligt för att kunna ge service på de nyaste bilarna och deras teknik. I vår bilservice ingår felsökning, diagnostisk av it- och teknik, AC-system, däck och oljebyte.

Vi utför service av din bil enligt biltillverkarens rekommendationer. Efter genomförd service får du en stämpel i serviceboken. Ett års assistansförsäkring ingår. Boka din bilservice i Gävle idag!

Oljebyte och byte av oljefilter

I vår bilservice ingår oljebyte. Motorolja minskar slitage av bilens motor och behöver bytas ut med jämnt mellanrum. Motoroljas jobb är att smörja, kyla och hålla motorn ren. Vi använder enbart motorolja enligt din bils originalspecifikation.

Serviceintervall

Vi utför bilservice enligt din biltillverkares underhållsprogram för din bilmodell. Bilens serviceintervall baseras på antal köra kilometer eller intervall beroende på tid. När du bokar originalservice hos oss är din bil i trygga händer.

Bilservice när?

Det beror på din bil, bilmärke och bilmodell. Årsmodell och hur långt den gått spelar också en roll. I bilens servicehandbok ser du vilka intervall som rekommenderas för din bil, eller kör du en modern bil talar den om det för dig via en notis på instrumentpanelen.

Vad är en bilservice?

Förläng din bils hälsa och livslängd med årliga servicekontroller. En bilservice kritiskt för att din bil ska må bra. Det är viktigt för din och medtrafikanters säkerhet. Under en bilservice upptäcks eventuella skador som kan leda till ytterligare skador som kostar dyra reparationer, eller i värsta fall haverier som leder till olyckor.

En bil som inte genomgår regelbunden bilservice får en ofullständig servicebok Den bilen blir svårsåld och tappar i värde. Få vill köpa en bil som inte tagit hand om, där skador och eventuella brister inte finns dokumenterade.

Bilmekanikers jobb?

Vid en bilservice kontrollerar våra bilmekaniker olika slitagekritiska komponenter i din bil.

Arbetet som utförs i en bilservice varierar och beror på vad tillverkaren rekommenderar vid varje enskilt servicetillfälle.

De vanligaste förekommande delarna i en bilservice är oljebyte och byte av oljefilter men en service innehåller många andra kontrollpunkter och bytesintervaller.

Vi på Bilservicehuset i Gävle kunskap om när vilket arbete ska genomföras på din bil och följer ett protokoll som tagits fram av bilens tillverkare. Allt för att bilen ska fungera på ett optimalt sätt.

Boka din bilservice idag!