Våra tjänster

Våra mekaniker och tekniker kombinerar expertis och lång erfarenhet och med modern teknik och IT. Hos oss kan du vara trygg med att vi gör ett bra jobb.

BROMSAR

BROMSBELÄGG
Bromsbelägget som också kan benämnas bromsklossar är en förbrukningsdetalj som slits varje gång man bromsar och det är helt normalt att det måste bytas ut efter en tid. Hur ofta hänger mycket på dig som förare och ditt sätt att bromsa.
Vi hjälper dig snabbt med bromsbeläggsbytet.

BROMSOK
Ett tydligt tecken på att ett av bilens bromsok inte har full funktion är att bilen drar åt höger eller vänster när du bromsar. Undermåliga bromsok förlänger dessutom bromssträckan vilket i hög påverkar körsäkerheten.

BROMSKIVOR
Alla bromsskivor på bilen har en minimum tjocklek som de inte får understiga. Händer detta så kan det bli farligt då skivorna inte är konstruerade att ta hela bromsverkan från bilen under denna tjocklek. Når en bromsskiva detta tillstånd så skall den bytas ut. Man byter alltid bromsskivor parvis per axel. Det vill säga höger & vänster skiva fram tillsammans eller höger och vänster bak tillsammans. På så sätt får man en jämn bromsverkan så att inte bilen avviker från körriktningen vid en inbromsning.

När man byter bromsskivor skall man också byta bromsbelägg. Vi hjälper dig med HELA bromssystemet på vår BILVERKSTAD i Gävle.