Våra tjänster

Våra mekaniker och tekniker kombinerar expertis och lång erfarenhet och med modern teknik och IT. Hos oss kan du vara trygg med att vi gör ett bra jobb.

DÄCK & BALANSERING

Att se till att din bil har bra däck är en av de viktigaste komponenterna för säker bilkörning. Det är många faktorer som spelar in i hur mycket däcken slits och hur ofta däcken behöver bytas. När du använder bilen ofta blir det följaktligen ett större slitage än om du kör sällan. Andra faktorer som också påverkar slitage och livslängd på bildäcken är det underlag som du kör bilen på, och i vilka väderförhållanden.

När du ska köpa nya däck till bilen ska du alltid hålla dig till samma leverantör av alla fyra däcken. För att få reda på exakt vilken däckdimension som gäller för just din bil ska du titta i bilens registreringsbevis eller ringa oss för råd. På insidan av däcket hittar du dessutom flertalet koder och information som bland annat berättar om däckets dimensioner, belastningskod, tillverkningsland, hastighetsindex, fabrikat och ytterligare en del information. Känner du dig osäker på hur koderna ska tolkas står personal på Autoexperten alltid till din tjänst.

Det är inte bara själva körningen som orsakar slitage på däcken. Här följer andra viktiga saker att beakta:

Lufttryck
Däckbalansering
Hjulinställning
Om lufttrycket är felaktigt blir följderna att däcken slits mer än nödvändigt. Däck som har för lågt lufttryck gör dessutom att fordonets bränsleförbrukning ökar. Uppstår det plötsligt en trafiksituation som kräver en snabb manöver är det inte säkert att bilen klarar denna lika bra som vid ett korrekt lufttryck.

BALANSERING
Om däcken är felbalanserade medför detta oundvikligen ett slitage som främst sätter sig på däckets ytterkanter. Fordonet kan även vid felaktig däckbalansering kännas skakig och rent av vibrera, vilket kan få negativa konsekvenser på bilförarens koncentration. Dessutom kan bilens drivlina ta skada.

HJULINSTÄLLNING
När du vill vara säker på att bilen har korrekt hjulinställning, däckbalansering och rätt lufttryck står vi på Bilservicehuset i Gävle självklart till din tjänst. Hos oss kan du även handla däck från flertalet däckleverantörer.