Våra tjänster

Våra mekaniker och tekniker kombinerar expertis och lång erfarenhet och med modern teknik och IT. Hos oss kan du vara trygg med att vi gör ett bra jobb.

KAMREMSBYTE

Att byta kamrem hör till bland det absolut viktigaste du kan göra för din bil. När din kamrem blir för gammal och sliten går den lätt av och då krockar ventilerna i topplocket med kolvarna vilket är fullkomligt förödande för bilens motor. I relation till vad det kostar att renovera hela motorn är kostnaden för ett kamremsbyte i preventivt syfte en väl gjord investering.

När är det dags att byta kamrem?
Kamremmens livslängd varierar från bilmodell till bilmodell. I din servicehandbok finns en rekommendation från biltillverkaren – den rekommendationen är inte helt pålitlig! När en bilmodell rullat ett tag kan det visa sig att kamremmens livslängd är kortare än beräknat och då är uppgiften i servicehandboken föråldrad. Vänd dig till oss på Bilservicehuset i Gävle för att ta reda på vad som gäller EXAKT just din bilmodells förutsättningar.

Varför ska Bilservicehuset i Gävle byta min kamrem?
Vi har lång erfarenhet och kunskapen som krävs ! Ett kamremsbyte är inget man gör själv utan något man överlämnar till en erfaren och utbildad mekaniker. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har man inte kompetensen riskerar man att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet. Vi kar kunskapen och verktygen.

BYTA VATTENPUMP ?
Ett bra tillfälle att byta kamrem är i samband med en service. Vi rekommenderar att du samtidigt byter en del andra komponenter som påverkas av kamremmen. Dels rör det sig om spännhjul eller löphjul som ingår i kamremskonstruktionen, men även byte av vattenpumpen bör ske (beroende på miltal och ålder) eftersom den på många bilmodeller drivs av kamremmen. Skulle vattenpumpen börja läcka sitter den dessutom monterad så att man måste montera ner kamremmen för att komma åt, och en avmonterad kamrem återmonterar man inte.