Däckhotell Gävle

Däckhotell Gävle

Bilägare som förvarar däck på däckhotell är lyckligare människor. Har vi bevis för det? Inte mer än våra egna erfarenheter. Vem gillar egentligen att släpa runt på smutsiga tunga däck mellan hemmet och bilverkstaden två gånger om året? Inte vi i alla fall.

Så förvara dina sommardäck och vinterdäck på Bilservicehusets däckhotell och däckverkstad här i Gävle och använd utrymmet i garaget eller källaren för viktigare saker än tråkiga däck.

Kom in med bilen så sköter vi resten. I vår däckförvaring kan du lagra dina däck svalt, mörkt, torrt och nytvättade för bästa presentade när det är dags däckbytet.

Byta däck två gånger om året

När det är dags för däckbyte i Gävle så bokar du enkelt en tid hos oss. Tillsammans med säkerhetskontrollen tar ett däckbyte cirka 15–30 minuter. Vid däckbyte ingår säkerhetskontroller som mönsterdjup, bromsar, tryck och mer.

Byta sommardäck

Man vet att våren och sommarvärmen närmar sig när det där dags att byta till sommardäck. Sommardäck får användas mellan 1 april och 30 november. På Bilservicehuset i Gävle ser vi till att ditt däckbyte i Gävle blir snabbt, smidigt, prisvärt och säkert.

Byta vinterdäck

På samma sätt är bytet över till vinterdäck ett säkert tecken att kylan och mörkret närmar sig. Under 1 december - 31 mars måste du köra på vinterdäck, som är anpassade för att klara av de hala och opålitliga vägförhållanden som råder i vårt land.

Däckverkstad Gävle

Fördelarna med vårt däckhotell i Gävle är många. Däcken förvaras väl skyddade från solljus. Däck som utsätts för UV-ljus en längre period skadar nämligen däcken.

Vi tvättar däck och hjul, kontrollerar däckens hälsa och vid behov av nya däck informeras du. När vet du om däcken är slitna eller inte?

Sommardäck:
Är däcken under 1,6 mm mönsterdjup är de utslitna / 1,6-3 mm – slitna /3-5 mm – ok/ 5 mm mönsterdjup – då är däcken bra

Vinterdäck:
Under 3 mm – utslitna/ 3-5 mm  – slitna / 5-7 mm – helt ok / 7 mm  – bra

Service som ingår vid däckbyte hos oss:

Däckbyte och förvaring för en säsong, däckinspektion, rätt lufttryck, efterdragning av hjulmuttrar, bultar efter 10 mil, försäkring, kontroll av väsentliga delar på bilen (diagnoskort), automatiskt tidsbokningsförslag via SMS inför varje säsong.

Förvara din däck hos oss!